Plåtslageri och karosseriarbeten

960 kr1 108 kr

Boken, med närmare 1500 sidor läsvänlig text och lika många illustrationer, utgör en sammanfattning av mer än 40 årsarbeten med samlar- och tävlingsbilar. Det närmaste du kan komma en komplett bibel i plåtslageri och karosseriarbete skriven av legendaren Bengt Blad. 

SKU: N/A Kategori:

Boken beskriver i detalj de maskiner , även ovanliga och avancerade, som återfinns i världsledande plåtslagerier. Steg för steg visar boken hur en lång rad problem löses i lämplig arbetsordning. 40 års karosseriarbete har vaskat fram olika förbrukningsmaterial som fungerar. De vanliga svetsmetoderna visas tillsammans med värdefulla tips och trix för bättre svetsresultat. Konstruktion och tillverkning av en rad enklare pressverktyg har getts ett eget avsnitt. Reparationsobjektens bakgrundshistorialyfts fram i kortfattade beskrivningar. Finns både på svenska och engelska.

Bengt Blad var en ung läkarstuderande i Uppsala när han investerade sina besparingar i en MGB, bara för att upptäcka att hans drömbil inte var i det skick han ville att den skulle vara.

Utan pengar för att låta någon annan göra det karosseriarbete som behövdes använde han sina talanger och färdigheter för att lära sig reparera sin MGB själv och investerade i de verktyg som behövdes.

Det här blev början på en ny karriär och istället för en läkarlegitimation slutade det med att Bengt snart fick ett rykte om sig som plåtdoktorn.

I mer än 40 år har han inte bara samlat en betydande kompetens och alla de verktyg som en välutrustad verkstad bör ha men han har också byggt upp en samling av all litteratur som finns på svenska och engelska som beskriver olika aspekter av en plåtslagares dagliga arbete.

Eftersom han själv aldrig fann en heltäckande bok i ämnet beslutade plåtdoktorn att skriva sin egen “avhandling” vilken innehåller all hans samlade erfarenhet av mer än 40 år i plåtslagaryrket – beskriven med samma detaljrikedom du förväntar dig av en kirurg som ger sin redogörelse av en dags arbete i operationssalen.

bengt-blad